top of page

Miksi henkisen hyvinvoinnin edistäminen on kriittistä esihenkilöille ja yrityksille?

Ymmärrän 15 vuoden muutosjohtajuuden kokemuksella, kuinka haastavaa on johtaa organisaatiota muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, vastata sidosryhmien odotuksiin ja samalla huolehtia omasta sekä tiimisi hyvinvoinnista.

Autan sinua ja yritystänne voittamaan tämän  haasteen ja vapautumaan vanhoista, rajoittavista ajatusmalleista, niin että jatkossa voitte keskittyä strategisiin tavoitteisiin ja yrityksenne todelliseen potentiaaliin.

Investoimalla henkisen hyvinvoinnin edistämiseen emme vain näytä välittävämme työntekijöistä, vaan luomme tuemme heidän resiliensisä ja tarjoamme resursseja luovuudelle, innovaatiolle sekä yrityksen pitkäaikaiselle menestykselle ja kasvulle. 

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti tiimisi ja koko yrityksenne täyttä potentiaalia?

Viisi tärkeintä syytä panostaa tiimin henkiseen hyvinvointiin vuonna 2023:

 1. Vähemmän sairauspoissaoloja
  Henkisesti tasapainoiset työntekijät kokevat vähemmän stressiä ja uupumusta, mikä suoraan vähentää sairauspoissaolojen määrää.

 2. Parempi päätöksenteko
  Työntekijät, jotka ovat henkisesti hyvinvoivia, kykenevät tekemään harkittuja, tehokkaita ja kauas kantoisia päätöksiä.

   

 3. Luovuuden ja innovaation lisääntyminen
  Kun mieli on vapaa ahdistuksesta ja stressistä, se antaa tilaa uusille ajatuksille ja oivalluksille, edistäen luovuutta ja innovaatiota.

   

 4. Parempi tiimityö ja yhteishenki
  Henkisesti hyvinvoivat työntekijät ovat empaattisempia, kuuntelevat aktiivisemmin ja ovat yleisesti ottaen parempia tiimikavereita.

   

 5. Houkutteleva työnantajakuva
  Nykypäivän lahjakkaimmat työnhakijat etsivät työnantajia, jotka arvostavat ja investoivat heidän henkiseen hyvinvointiinsa.

Henkinen hyvinvointi työssä - tutkitustuloksia

Mentaalivalmennuksen ja mindfulnessin hyödyistä työyhteisöissä on tehty useita tutkimuksia viime vuosina. Tässä viisi merkityksellistä tutkimusta ja niiden keskeisiä löydöksiä:

Mindfulnessin vaikutus yhteistyökykyyn työpaikoilla

Tutkija/tutkimusryhmä: Dr. Jochen Reb ja Dr. Paul W.B. Atkins
Tutkimuksen keskeiset tulokset: Mindfulness voi edistää parempaa yhteistyötä työpaikoilla vähentämällä reaktiivisuutta ja lisäämällä kuuntelemisen taitoa ja läsnäolon tunnetta.

Mindfulness ja johtaminen

Tutkija/tutkimusryhmä: Rasmus Hougaard ja Jacqueline Carter
Tutkimuksen keskeiset tulokset: Mindfulness-harjoittelu voi auttaa johtajia kehittämään parempaa itsetietoisuutta, empatiaa ja tietoista päätöksentekokykyä, mikä voi edistää positiivista organisaatiokulttuuria ja parantaa tiimien suorituskykyä.

Mentaalivalmennuksen vaikutus työhyvinvointiin ja sitoutumiseen

Tutkija: Dr. Daniel Goleman, Emotional Intelligence -kirjan kirjoittaja. Tutkimuksen keskeiset tulokset: Golemanin tutkimukset osoittavat, että mentaalivalmennukseen ja tunneälykoulutukseen panostavat yritykset raportoivat korkeampaa työntekijöiden sitoutumista, parempaa tiimityötä ja vähentynyttä uupumusta. Tunneälyn ja mentaalivalmennuksen yhteys auttaa työntekijöitä hallitsemaan tunteitaan ja reagoimaan positiivisesti haasteellisiin tilanteisiin.

Mentaalivalmennuksen vaikutus johtajien suorituskykyyn

Dr. Peter Clough ja Dr. Doug Strycharczyk. Heidän työnsä mentaalisen sitkeyden parissa on osoittanut, että mentaalivalmennus voi vahvistaa johtajien kykyä kohdata paineita, tehdä päätöksiä haasteellisissa olosuhteissa ja parantaa yleistä suorituskykyään. Tämä korostaa mentaalivalmennuksen merkitystä johtajuuskehityksessä ja -koulutuksessa.

On syytä huomauttaa, että vaikka nämä tutkimukset osoittavat mentaalivalmennuksen potentiaalisia etuja, yksittäisten yritysten ja yksilöiden tulokset voivat vaihdella. Tärkeää on aina soveltaa oppia organisaation erityistarpeisiin ja kulttuuriin.

Ajan löytäminen on haastavaa, mutta pysyvät tulokset syntyvät aikataulutehokkaasti ja systemaattisesti näin:

​Kiire ei ole enää este mielen hyvinvoinnille. Olemme luoneet ratkaisun, joka tuo tuloksia erityisesti luovuutta ja strategista työtä yhdistäville tiimeille, jotka haluavat parantaa tuottavuutta, tehokkuutta sekä kukoistaa työssä ja vapaalla.

Autan tiimänne siirtymään pitkistä, kiireen varjostamista päivistä itsevarmaan ja läsnäolevaan arkeen.

Tiiminne loistaa osaamisellaan ja pystyy fokusoimaan oikeisiin asioihin ja säilyttämään luovuuden ja innovointikyvyn yrityksenne menestyksen eteen.

Uusi valmennuksemme perustuu aikataulutehokkaaseen tapaan vaikuttaa tietoiseen ja tiedostamattomaan mieleen ja luoda pysyviä tuloksia normaaliarjen keskellä.

Jutellaan lisää teidän tiimin tarpeista ja suunnitellaan sopiva paketti vastaamaan just teidän tarpeisiin.

Havinan palvelut

Rakkaat asiakkaat, joiden kanssa meillä on ollut kunnia työskennellä

DNA_logo.png
Mehiläinen logo.png
JCdecaux.png
Pohjola logo.jpg
G&G_logo.png
Haaga-Helia-neliö.png
Nordea logo.png
Castren Snellman.png
Ping logo.png
Riitta Vuoristo DNA.jpg
"Huolimatta toimistoympäristöstä Susannan ja äänimaljojen maagiset äänet saivat meidät laskeutumaan ylivireisyydestä takaisin maan pinnalle ja rentoutumaan melkeinpä uneen asti.
 
Palaute oli superpositiivista: Susanna sai kehuja ammattitaidostaan ja tilaisuuden luonteesta. Rauhoittumisen ja laskeutumisen mahdollistamista arvostettiin - Äänimaljojen antamaa voimaannuttamisen kokemusta ihmeteltiin ja moni ilmoitti osallistuvansa jatkossa vastaaviin tilaisuuksiin.
 
Suosittelen Susanna täydellä sydämellä vastaavien tilaisuuksiin. Meillä on tulossa uusi äänimaljarentoutus syksyllä."

Riitta Vuoristo, HR-partner, DNA Oyj

Elina Denstal_edited.jpg
"Yhteistyö Havina-tiimin kanssa loi poikkeuksellisen kokemuksen, joka teki koulutuspäivästämme ikimuistoisen. Susanna loi unohtumattoman kokemuksen, joka teki koulutuspäivästämme erityisen, ja osallistujat olivat virkeinä ja keskittyneinä koulutuspäivän loppuun asti.
 
Suosittelen Havinan palveluita lämpimästi kaikille, jotka etsivät ammattitaitoista ja luotettavaa kumppania."

Elina Torkkel, toimitusjohtaja Denstal

Työhyvinvointi Havinassa.jpg
"Olimme todella tyytyväisiä Havinan järjestämään hyvinvointipäivään. Tapahtuma ja lokaatio olivat täydellisiä ja juuri oikeanlaiset tiimimme rentoutukseen. Saimme levollisen olon lisäksi pitkäkestoista inspiraatiota säilyttää tasapaino kiireenkin keskellä. Kaikki tiimin jäsenet kehuivat tapahtuman ylittäneen heidän odotuksensa moninkertaisesti."

Kosmetiikka-alan työhyvinvointipäivä

Mehiläinen.jpg
"Susannalla oli kaikki tarvittava mukanansa. Tunnelma saatiin tilaan järjestettyä tilanteeseen sopivaksi, rauhalliseksi. Ihmiset laskeutuivat rentoutumishetkeen hyvin ja kokivat äänimaljarentoutuksen positiivisena kokemuksena.
 
Susanna on juuri sopiva ihminen vetämään tapahtumaa. Alusta asti saimme hienosti sovittua sopivan ajankohdan ja vuorovaikutus oli sujuvaa asian sopimisen ja käytännön järjestämisen kannalta."

Tuulikki Ulfves, Mehiläinen

Valitse valmentajaksi muutosjohtamisen ja tehokkaan palautumisen asiantuntija

Johtaessani ja coachatessani yli 10 vuoden asiantuntiatiimejä Suomen johtavassa viestintätoimistossa, rahapelialalla sekä kokonaisvaltaisen kauneuden ja terveyden alan yrityksissä, näin läheltä, miten muuttuva maailman tilanne ja kasvavat vaatimukset aiheuttavat lisäkuormitusta, epävarmuutta, kiireen ja paineiden tunnetta.

Pitkä kokemus muutosjohtamisesta nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä ja haastavassa maailmantilanteessa on kasvattanut ymmärrystä menestyksen vaatimuksista ja yksilön tarpeista aidosti hyvinvoivan yrityksen rakentamisessa.

Jätä ao. lomakkeella yhteystietosi, niin jutellaan lisää tavoitteistanne ja milloin haluatte päästä edistämään tiiminne ja liiketoimintanne hyvinvointia.

Susanna Suomi / Havina Coaching

susanna at havinacoaching.fi

 • Instagram
 • LinkedIn
 • Facebook
Susanna Havina mentorisi.jpeg

Olen kasvattanut osaamistani yli 10 vuoden markkinoinnin ja verkkoliiketoiminnan johtamisen tehtävissä sekä lukuisissa mentaali- ja mielen hyvinvoinnin valmennuksissa ja koulutuksissa, joista viimeisimmät alla.

2023-

Psyykkinen valmentaja
 

Aloitin Psyykkinen valmentaja -koulutuksen laajentaakseni mentaalivalmennuksen osaamistani ja hyödyntääkseni viimeisintä tietoa, teoriaa ja työkaluja psyykkisestä valmennuksesta.

2022

NLP Perusteet

NLP Master Practitioner 
Business NLP

 

Alkujaan hakeuduin opiskelemaan neurolingvistista ohjelmointia eli NLP:tä ymmärtääkseni mielen toimintaa entistä syvemmin. NLP:n, tavoitteena on parantaa ajattelu-, tunne- sekä vuorovaikutustaitoja. Metodi hyödyntää useita erilaisia tekniikoita ja malleja.

2022

Yinjoogaohjaaja perusteet
Yoga Alliance Accredited (YACEP)

Yli 6 vuoden yinjoogan aktiivista harjoittelua kouluttautumalla yinjoogaohaajaksi. Yin on erittäin tehokas sekä kehoa että mieltä palauttava harjoitus, joka syvärentouttaa kehoa ja rauhoittaa. Yinjooga ammentaa taustaa kiinalaisesta lääketieteestä, faskia-anatomiasta ja taolaisesta filosofiasta.

2021

Meditaation perusteet
Hypnoosin perusteet

Meditaatio ja hypnoosi toimivat yksinkertaisina sisäänpäin kääntymisen väylinä oman voiman ja sisäisen rauhan äärelle. Opinnot syvensivät ymmärrystä siitä miten voin tukea niiden avulla myös asiakkaideni hyvinvointia.

2021

Äänimaljarentoutus I - IV
Sointukylpy 
Suomen Peter Hess Instituutti

Matkani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syveni aloittamalla Peter Hess äänimaljarentoutus-opinnot Suomen Peter Hess instituutissa. Äänimaljarentoutus on kokonaisvaltainen kokemus, joka vaikuttaa hermostoon, lihaksiin sekä mielen palautumiseen ja voimaantumiseen.

2008-2022

Markkinointi-, viestintä-,

ja verkkoliiketoimintajohtaja

Työskentelin yli 10 vuoden ajan haastavissa muutosjohtamisen tehtävissä markkinoinnin ja viestinnän parissa johtaen ja coachaten asiantuntiatiimejä Suomen johtavassa viestintätoimistossa, rahapelialalla sekä kokonaisvaltaisen kauneuden- ja terveydenalan korporaatioissa. Näiden vuosien aikana havahduin siihen etteivät perinteiset itsensä kehittämisen ja stressin hallinnan metodit enää toimi, vaan nykyaika vaatii jotain ihan muuta.

bottom of page