Lisää tiimin työtyytyväisyyttä panostamalla psyykkiseen hyvinvointiin
Olen nähnyt 10 vuoden muutosjohtajuuden kokemuksella, kuinka haastavaa on johtaa tiimejä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, vastata kasvaviin tavoitteisiin ja samalla huolehtia omasta sekä tiimin hyvinvoinnista.
Autan tukemaan tiiminne työtyytyväisyyttä, jotta tiiminne voi nauttia työstään, työskennellä tehokkaammin ja vähentää sairauspoissaoloja.
1. Parempi tuottavuus
Tukemalla palautumista ja vahvistamalla tiimin resilienssiä voidaan parantaa heidän suorituskykyään ja tehostaa toimintaa. Tämä on samalla myös investointi yrityksen tulevaisuuden kasvuun ja kestävään menestykseen.
2. Sitoutuneet työntekijät
Markkinoinnin ja viestinnän alalla kilpailu osaajista on kovaa. Resilienssivalmennus auttaa pitämään parhaat osaajat yrityksessä. Se tukee myös työnantajaa rakentamaan ympäristöä, joka huokuu tukea, arvostusta ja kehittymistä. Panosta ihmisiin ja he panostavat takaisin yritykseesi.
3. Vähemmän poissaoloja
Jokapäiväinen palautuminen sekä kyky hallita jatkuvasta muutoksesta aiheutuvia paineita ehkäisevät uupumista ja parantavat stressinhallintakykyä, mikä voi vähentää sairauspoissaoloja.
4. Luovuus, innovatiivisuus
Paineiden, aikataulujen ja projektien keskellä resilientti tiimi säilyttää luovuutensa ja tuottaa rohkeita, innovatiivisia ratkaisuja ja tekee kauaskantoisia ja laadukkaita päätöksiä.
Näin autamme kasvattamaan työtyytyväisyyttä ja ehkäisemään sairaspoissaoloja
Uupumus kasvaa kovalla vauhdilla, mutta pelko leimaantumisesta estää sen käsittelyn hyvissä ajoin
Nykytyöelämässä stressi on muuttunut monelle jo pitkittyneeksi olotilaksi, luoden haasteita sekä fyysisen että psyykkisen terveyden saralla.
Usein fyysisten oireiden taustalla piilee psyykkinen kuormitus, joka vaatii huomiota. Jopa 83% työntekijöistä keroo kokevansa uupumusta (lähde: Smartum 2023)
Me Havinassa haluamme korostaa, että on kriittistä käsitellä näitä haasteita proaktiivisesti ja tarjota ratkaisuja, jotka eivät vain lievitä oireita, vaan käsittelevät ongelman juuria.
Lisäksi tilastot ja tutkimukset osoittavat, että psyykkisistä syistä johtuvien sairaslomien määrä on kasvussa. Nämä poissaolot eivät ole vain hetkellisiä taukoja, vaan ne voivat venyä pitkiksi ajanjaksoiksi sekä yksilön että organisaation kannalta.
Vaikenemisen kulttuuri ja pelko leimautumisesta tekevät psyykkisistä haasteista vaikean puheenaiheen. Tämä hiljaisuus estää tehokkaan avun ja tuen saamisen. Meidän tulee murtaa nämä tabut ja luoda avoin ympäristö, jossa työntekijät voivat kokea tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi.
Osoittamalla sitoutumista työntekijöiden psyykkiseen hyvinvointiin, organisaatiot voivat saavuttaa merkittäviä etuja. Tämä ei ainoastaan lisää työtyytyväisyyttä ja tuottavuutta, vaan myös vähentää sairaspoissaoloja.
Luomalla ympäristön, joka tukee avoimuutta ja ymmärrystä, rakennamme perustan kestävälle työhyvinvoinnille.
Korostamme ennaltaehkäisyn ja syvällisen ymmärryksen merkitystä psyykkisen kuormituksen hallinnassa. Tavoitteenamme on vähentää sairaspoissaoloja kestävästi, tarjoten ratkaisuja, jotka eivät keskity vain pikakorjauksiin, vaan pysyviin muutoksiin.
Kiire tai tiukat aikataulut eivät ole enää este uupumisen ehkäisylle, vaan päin vastoin.
Olemme luoneet ratkaisun, joka tuo tuloksia erityisesti luovuutta ja strategista työtä yhdistäville tiimeille.
Ja auttaa parantamaan tuottavuutta, tehokkuutta sekä yksilön omia vahvuuksia työssä ja vapaalla.
Autamme tiimänne siirtymään pitkistä, kiireen varjostamista päivistä itsevarmaan ja läsnäolevaan arkeen.