top of page
Havinassa ei suoriteta.jpeg

Havinassa ei suoriteta tai paikata ongelmia pikaliimalla...
...vaan valjastetaan oma potentiaali sisäisen työn kautta

Havina syntyi syvästä halusta auttaa niitä, jotka kamppailevat jatkuvan suorittamisen, stressin ja hyväksynnän kaipuun kanssa.

 

Olemme oppineet jo lapsuudesta asti, että arvostus, lepo ja kiitos ovat palkintoja jatkuvasta suorittamisesta. Havina haastaa tämän ajatusmallin.

Meidän lähestymistapamme on radikaalisti erilainen: emme lisää paineita tai tehtäviä vaan keskitymme sisäisen rauhan ja tasapainon löytämiseen.

 

Havinassa keskitymme sisäisen maailman muuttamiseen, mikä heijastuu myös ulkoiseen elämään. 

Hyvästit jatkuvalle itsensä kehittämiselle, tuntien joogasessioille tai vuosien meditaatiolle.

 

Niillekin on toki paikkansa sitten myöhemmin, mutta matka alkaa sisältä, ei ulkoisista laastareista.

Stressi ja epätasapaino syntyvät kulttuurimme luomista paineista

Johtaessani ja coachatessani asiantuntiatiimejä yli 10 vuoden ajan Suomen johtavassa viestintätoimistossa, rahapelialalla sekä kokonaisvaltaisen kauneuden- ja terveydenalan korporaatioissa, näin läheltä miten muuttuva maailma ja kasvavat vaatimukset aiheuttavat epävarmuutta ja paineita.

Näin konkreettisesti, kuinka perinteiset itsensä kehittämisen ja stressin hallinnan metodit enää toimi.

 

Elin itsekin vuosikausia suorittaen usean roolin välillä: perheen hyvinvoinnista huolehtivana äitinä , tiukoista tavoitteista ja tiimin loistosta vastaavana johtajana. 

 

Mitä tahansa tein, tunsin riittämättömyyttä, paineita, ja voimistuvia stressin oireita ja ahdistusta.

Koin velvollisuudekseni yrittää olla mahdollisimman täydellinen, jotta voisin lunastaa paikkani tiukkoja normeja ja uskomuksia ihannoivassa yhteiskunnassamme.

 

Harmillisesti tämä harhainen pyrkimys aiheutti lopulta vuosikausien stressin oravanpyörän sekä pitkiä sairaslomia ja oireita kuten:
 

 • jatkuvat sairastelut, vastustuskyvyn puutteet

 • niska-hartiasäryt

 • nukahtamishaasteet ja aamuöiset valvomiset

 • keskittymishaasteet, aivosumu ja muistiongelmat

 • uupumus ja ärtymys

 • stressivatsa, ruoka-aineyliherkkyydet, kilojen kertyminen

 • heikko itsetunto ja jatkuva epävarmuus omasta osaamisesta

 • toistuvat sairaslomat, jonka jälkeen sama meno jatkui taas

 • ja lopulta myös paniikkikohtaukset sosiaalisissa tilanteissa, kokouksissa, työmatkoilla - ja pahimmillaan jopa perheen lomamatkoilla 

Oma paranemiseni sai sykäyksen stressin ja suorittamisen juurisyyn ymmärryksestä 

Hain apua, ja sainkin hieman helpotusta lääkäreiltä, testeistä, mittauksista sekä erilaisista täydentävistä hoitomuodoista kuten vyöhyketerapiasta ja homeopatiasta sekä meditaatiosta, hengitysharjoituksista ja yinjoogasta. 

 

Helpotus kesti kuitenkin aina vain hetken aikaa, ja lopulta ajauduin takaisin lähtöpisteeseen.

Ymmärtääkseni palautumisen ja rentoutumisen anatomiaa, aloin opiskelemaan mielen hyvinvointia tukevia metodeja kuten: Mentaalivalmennusta, NLP:tä (Neuro-Linguistic programming), TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) stressinpurkutekniikkaa, yinjoogaa, äänimaljarentoutusta, meditaatiota ja hypnoosia.

20231122_Susanna_Suomi_LN-12.jpg

Opin, että stressiä aiheuttavissa ongelmissa on usein juurisyynä

1. jo lapsuudessa syntyneet ajatus- ja toimintamallit sekä

2. sekä nykyajan suorittamista ihannoiva kulttuuri

jotka saavat aikaan jatkuvan epävarmuuden ja riittämättömyyden.

Eikä meille tarjota oikeanlaisia työkaluja tueksi.

 

Ja kuten olin huomannut aikaisemmin sekä omalta kohdalta että johtamieni tiimien kanssa, tällaisessa tilanteessa ei auta irtiotto, hieronnat, viikonloput, lomat tai edes työpaikan vaihtaminen.

Samat riittämättömyyden haasteet ja suorittamisen paineet seuraavat aina perässä.

Ymmärsin ettei paraneminen ole mahdollista ulkoa päin, vaan matkan on lähdettävä sisältä käsin.

 

Aloin työstämään haastettani kuuntelemalla hermostoa rauhoittavia ja alitajuntaa aktivoivia harjoituksia muutaman minuutin päivässä.

 

Ja tapahtui jotain täysin USKOMATONTA. 

Tuloksia alkoikin ilmenemään nopeasti!

 

Jatkoin harjoittelua ja viilasin harjoituksista itselleni sellaisia, että niitä oli helppo tehdä kiireisen arjen ja stressin keskellä.

 

Lopulta pääsin irti tarpeesta suorittaa, saavuttaa ja stressata - tämän uudenlaisen, erityisen kevyen ja suoritusvapaan metodini avulla.

Havinan muutos.jpeg

Oma kokemus syventää haasteen tukemista

Toivuttuani henkisesti ja fyysisesti stressin aiheuttamista terveyshaasteista, otin tavoitteeksi varmistaa, että kaltaiseni uupuneet suorittajat saavat PARHAAN  ja suorittamisesta vapaan metodin ja täyden tuen saadakseen pysyvän mielenrauhan.

Olen nähnyt aitiopaikalta, millaisia ongelmia loputon tehtävälista, tiukat tavoitteet ja vastuu aiheuttavat. Ja kuinka jatkuva pärjäämisen ja itsensäylittämisen tarve luovat vaarallisen suotuisan tilan uupumiselle.

 

Haluan todistaa metodillani, että nopeat ja pysyvät tulokset EIVÄT SYNNY suorittamisen tai teorian avulla - vaan valjastamalla oma sisäinen voima psyykkisen valmennuksen avulla.

Tukena työssäni hyödynnän yli 10 vuoden kokemusta pienten ja keskisuurten yritysten markkinointiviestintä- ja eCom-tiimien muutosjohtamis- ja esihenkilötehtävistä sekä mentaalivalmennusopinnoistani.

Metodini yhdistää hermoston stressiä purkavat sekä alitajuntaa aktivoivat harjoitteet yhteen. Psyykkisen valmennuksen avulla sinetöimme pysyvät tulokset tehokkaalla mutta kevyellä ja usein myös hauskalla tavalla.

Oppini olen kerryttänyt +10 vuoden ajan johtamalla ja coachaamalla erilaisia markkinointi- viestintä ja eCom-tiimejä. Kasvatan osaamistani jatkuvasti erilaisissa valmennuksissa, ja alla ovat viimeisimmät opintoni mentaalivalmennuksesta, resilienssin kasvattamisesta ja työhyvinvoinnin tukemisesta   

2023-2024

Psyykkinen valmentaja

Psyykkinen huippuvalmentaja
 

Aloitin Psyykkinen valmentaja -koulutuksen Suomen johtavan psyykkisen valmennuksen kouluttaja Antti Peltosen johdolla laajentaakseni mentaalivalmennuksen osaamista ja saadakseni viimeisimmän tiedon, teorian ja työkalut mentaalivalmennuksesta.

Opinnot johdattivat entistä syvemmälle oman mielen voimaan ja miten pysyvää muutosta rakennetaan helposti ja tehokkaasti.

2022

NLP Perusteet

NLP Master Practitioner 
Business NLP

 

NLP-opinnot auttoivat ymmärtämään mielen toimintaa entistä syvemmin opittujen ajatus- ja toimintamallien kautta. NLP:n, avulla parannamme ajattelu-, tunne- sekä vuorovaikutustaitoja, joista olen myös itse kokenut suurinta hyötyä sekä johtamis- että valmentajan työssäni. 

2022

Yinjoogaohjaaja perusteet
Yoga Alliance Accredited (YACEP)

Täydensin yli 6 vuoden yinjoogan aktiivista harjoittelua kouluttautumalla yinjoogaohaajaksi. Yin on erittäin tehokas sekä kehoa että mieltä palauttava harjoitus, jonka tausta on kiinalaisessa lääketieteessä, faskia-anatomiassa ja taolaisesta filosofiassa. Yin on lihasten ja hermoston jatkuvaa valppaana oloa tasapainottava harjoitus, joka purkaa stressiä ja parantaa läsnäoloa.

2021

Meditaation perusteet
Hypnoosin perusteet

Meditaatio ja hypnoosi toimivat yksinkertaisina sisäänpäin kääntymisen väylinä oman voiman ja sisäisen rauhan äärelle. Opinnot syvensivät ymmärrystä siitä, miten sisäänpäin kääntyminen auttaa tukemaan stressin sietoa ja sitä kautta kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

2021

Äänimaljarentoutus I - IV
Sointukylpy 
Suomen Peter Hess Instituutti

Matkani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syveni aloittamalla Peter Hess äänimaljarentoutus-opinnot. Äänimaljarentoutus on kokonaisvaltainen stressiä purkava kokemus, joka vaikuttaa rauhoittavasti hermostoon, lihaksiin ja jännityksiin sekä mielen ylikierroksiin.

Ollaanko me jo connect?

Verkoistuidun mielelläni kanssasi, joten laitathan kontaktipyynnön Linkedinissä

 

Tervetuloa seuraamaan Havinaa somessa:

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Youtube
20231122_Susanna_Suomi_LN-11.jpg
bottom of page