top of page
20231122_Susanna_Suomi_LN-11.jpg

Havinassa ei paikata ongelmia laastarilla... vaan valjastetaan oma potentiaali 

Havina syntyi omasta kasvutarinasta työskenneltyäni +10 vuoden ajan haastavissa markkinoinnin muutosjohtamisen tehtävissä.

 

Selvittyäni yhdestä elämäni suurimmasta vastoinkäymisestä, lupasin auttaa heitä, jotka kamppailevat samassa tilanteessa:

 

jatkuvan suorittamisen, stressin ja hyväksynnän kaipuun kanssa.

 

Olemme oppineet jo lapsuudesta asti, että arvostus, lepo ja kiitos ovat palkintoja jatkuvasta suorittamisesta.

 

Havina haastaa tämän ajatusmallin.

Me emme lisää paineita tai tehtäviä emmekä hae ratkaisua ulkopuolelta, vaan keskitymme sisäisen tasapainon löytämiseen.

 

Hyvästit jatkuvalle itsensä kehittämiselle, tuntien joogasessioille tai vuosien meditaatiolle.

 

Niillekin on toki paikkansa sitten myöhemmin, mutta matka alkaa sisältä, ei ulkoisista laastareista.

Stressi ja epätasapaino syntyvät kulttuurimme luomista paineista

Johtaessani ja coachatessani asiantuntiatiimejä yli 10 vuoden ajan Suomen johtavassa viestintätoimistossa, rahapelialalla sekä kokonaisvaltaisen kauneuden- ja terveydenalan korporaatioissa, näin läheltä miten muuttuva maailma ja kasvavat vaatimukset aiheuttavat epävarmuutta ja paineita.

Näin konkreettisesti, kuinka perinteiset stressinhallinnan metodit enää toimi.

 

Elin itsekin vuosikausia suorittaen usean roolin välillä: perheen hyvinvoinnista huolehtivana äitinä , tiukoista tavoitteista ja tiimin loistosta vastaavana johtajana. 

 

Mitä tahansa tein, tunsin riittämättömyyttä, paineita, ja voimistuvia stressin oireita ja ahdistusta.

Halusin olla mahdollisimman täydellinen, jotta voisin lunastaa paikkani tiukkoja normeja ja uskomuksia ihannoivassa yhteiskunnassa.

 

Harmillisesti tämä harhainen pyrkimys aiheutti lopulta vuosikausien stressin oravanpyörän sekä pitkiä sairaslomia ja oireita kuten:
 

 • jatkuvat sairastelut, vastustuskyvyn puutteet

 • niska-hartiasäryt

 • nukahtamishaasteet ja aamuöiset valvomiset

 • keskittymishaasteet, aivosumu ja muistiongelmat

 • lyhyt pinna ja ärtymys

 • stressivatsa, ruoka-aineyliherkkyydet, kilojen kertyminen

 • heikko itsetunto ja jatkuva epävarmuus omasta osaamisesta

 • toistuvat sairaslomat, jonka aikana mikään ei korjaantunut

 • ja lopulta myös paniikkikohtaukset kokouksissa, työmatkoilla - ja pahimmillaan jopa perheen lomamatkoilla 

Oma paranemiseni sai sykäyksen juurisyyn ymmärryksestä 

Hain apua, ja sainkin hieman helpotusta lääkäreiltä, testeistä, mittauksista sekä erilaisista täydentävistä hoitomuodoista kuten vyöhyketerapiasta ja homeopatiasta sekä meditaatiosta, hengitysharjoituksista ja yinjoogasta. 

 

Lukuisissa tutkimuksissa ei koskaan löydetty mitään poikkeavaa, ja sain kertatoisensa jälkeen "terveen paperit" vaikka olin työkyvytön ja hädässä.

Ymmärtääkseni palautumista paremmin, opiskelin vuosien ajan erilaisia kehon ja mielen hyvinvointia parantavia metodeja kuten:

 

Mentaalivalmennusta, NLP:tä (Neuro-Linguistic programming), TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) stressinpurkutekniikkaa, yinjoogaa, äänimaljarentoutusta, meditaatiota ja hypnoosia.

20231122_Susanna_Suomi_LN-12.jpg
20231122_Susanna_Suomi_LN-10.jpg

Opin, että stressiä aiheuttavissa ongelmissa on usein juurisyynä:

1. jo lapsuudessa alitajuisesti opitut ajatus- ja toimintamallit sekä

2. nykyajan suorittamista ihannoiva kulttuuri

Nämä saavat aikaan jatkuvan epävarmuuden ja riittämättömyyden. Eikä meille tarjota oikeanlaisia työkaluja tueksi. 

Ja moni meistä syyttää tästä itseään, osaamattomuuttaan, laiskuuttaan. TURHAAN.

Ja kuten olin huomannut pitkällä uralla tiimien johtajana: tällaisessa tilanteessa ei auta irtiotto, hieronnat, viikonloput, lomat tai edes työpaikan vaihtaminen.

Samat haasteet ja paineet seuraavat aina perässä.

Toivuttuani henkisesti ja fyysisesti stressin aiheuttamista terveyshaasteista, otin tavoitteeksi varmistaa, että kaltaiseni uupuneet suorittajat saavat PARHAAN prosessin ja tuen saadakseen tuloksia.

Ja nyt olen päässyt todistamaan prosessillani, että nopeat ja pysyvät tulokset EIVÄT SYNNY suorittamisen tai jatkuvan tiedon opiskeluun avulla...

 

... vaan valjastamalla oma sisäinen voima psyykkisen valmennuksen avulla.

VAgus Flow kansi.png

Olen kerryttänyt osaamistani +10 vuoden ajan johtamalla ja coachaamalla erilaisia markkinointi- viestintä ja eCom-tiimejä. Viimeisen 2 vuoden ajan olen valmentanut haastavissa asiantuntijatehtävissä työskenteleviä valjastamaan oman voimansa tukemaan etenkin työssä jaksamista ja loistamista.

 

Kasvatan osaamistani jatkuvasti erilaisissa valmennuksissa, ja alla ovat viimeisimmät opintoni mentaalivalmennuksesta, resilienssin kasvattamisesta ja työhyvinvoinnin tukemisesta   

2023-2024

Psyykkinen valmentaja

Psyykkinen huippuvalmentaja
 

Suoritan loppumetrejä Psyykkinen Huippuvalmentaja -koulutuksessa, Suomen johtavan psyykkisen valmennuksen kouluttaja Antti Peltosen (Peltonen Performance) johdolla. Tavoitteenani on laajentaa mentaalivalmennuksen osaamista ja saada viimeisimmän tiedon, teorian, syvän päädyn oppia ja työkalut mielen valmennuksesta.

Opinnot johdattivat entistä syvemmälle oman mielen voimaan ja miten pysyvää muutosta rakennetaan strategisesti ja tehokkaasti.

2022
NLP Perusteet

NLP Master Practitioner 
Business NLP

 

NLP-opinnot auttoivat ymmärtämään mielen toimintaa entistä syvemmin opittujen ajatus- ja toimintamallien kautta. NLP:n, avulla parannamme ajattelu-, tunne- sekä vuorovaikutustaitoja, joista olen myös itse kokenut suurinta hyötyä sekä johtamis- että valmentajan työssäni. 

2022

Yinjoogaohjaaja perusteet
Yoga Alliance Accredited (YACEP)

Täydensin yli 6 vuoden yinjoogan aktiivista harjoittelua kouluttautumalla yinjoogaohaajaksi. Yin on erittäin tehokas kehoa ja mieltä palauttava harjoitus, jonka tausta on kiinalaisessa lääketieteessä, faskia-anatomiassa ja taolaisesta filosofiassa. Yin on lihasten ja hermoston jatkuvaa valppaana oloa tasapainottava harjoitus, joka purkaa stressiä ja parantaa läsnäoloa.

2021

Meditaation perusteet
Hypnoosin perusteet

Meditaatio ja hypnoosi toimivat yksinkertaisina sisäänpäin kääntymisen väylinä oman voiman ja sisäisen rauhan äärelle. Opinnot syvensivät ymmärrystä siitä, miten sisäänpäin kääntyminen auttaa tukemaan stressin sietoa ja sitä kautta kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

2021

Äänimaljarentoutus 
Sointukylpy 
Suomen Peter Hess Instituutti

Matkani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syveni aloittamalla Peter Hess äänimaljarentoutus-opinnot. Äänimaljarentoutus on kokonaisvaltainen stressiä purkava kokemus, joka vaikuttaa rauhoittavasti hermostoon, lihaksiin ja jännityksiin sekä mielen ylikierroksiin.

Ollaanko me jo connect?

Verkoistuidun mielelläni kanssasi, joten laitathan kontaktipyynnön Linkedinissä

 

Tervetuloa seuraamaan Havinaa somessa:

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Youtube
20231122_Susanna_Suomi_LN-01.jpg
bottom of page