top of page
Office

Case-tarinat: näin tavoitteellisten uranaisten elämä muuttui 

Havinan asiakkaana on ollut viimeisen vuoden aikana kokeneita ja näkemyksellisiä uranaisia, jotka ovat hyödyntäneet Havinan mentaalivalmennusta erityisesti uran ja työssä jaksamisen tukena.

 

Olemme saaneet huikeita tuloksia mm. itsevarmuuteen, fokukseen, luovuuteen ja työssä jaksamiseen, lue lisää alta!

"Parasta oli kuinka energisyys ja luovuus palasivat elämääni ja aloin nopeasti saamaan enemmän aikaan, vähemmässä ajassa.

Muutos ulottui myös kotiin ja aloin viettämään enemmän aikaa tärkeiden asioiden parissa ja tunsin ensimmäistä kertaa olevani tasapainossa sekä työssä että vapaa-ajalla."

 

EEVA 2023

Eeva alkoi arvostamaan itseään ja suorituspaineet helpottivat

Eevalla oli menestyksekäs työ, roppakaupalla kunnianhimoa ja positiivinen asenne.

 

Sisäisesti hän kuitenkin tunsi jatkuvaa epävarmuutta ja tarvetta todistaa osaamistaan ja arvoansa kollegoille.

Tämä ilmeni mm.:
 

 • toistuvina ylitöinä, sillä Eeva ei halunnut jättää projekteja kesken ja paljastaa heikkouttaan

 • iltamyöhään kestävinä työsessioina, kun hän analysoi jokaista kokousta ja keskustelua miettien, mitä olisi voinut tehdä tai sanoa paremmin

 • levottomuutena ja ahdistuksena siitä, mitä muut hänen työstään ajattelevat

 

Eeva ei pitkään aikaan tunnistanut tätä haitallista toimintamallia. Keskusteltuamme työhön liittyvistä paineista ja itsetunto-ongelmista, hänelle kuitenkin valkeni, kuinka paineet ja ylisuorittaminen vaikuttivat hänen työhönsä negatiivisella tavalla.

Vaikka Jonna oli kokeillut erilaisia itseapukirjoja, oppaita ja workshoppeja parantaakseen itseluottamustaan, huomasi hän aina palaavansa takaisin vanhoihin tapoihin. Etenkin jos töissä ilmeni kireitä deadlinejä tai kasvavia tavoitteita, jäivät helpotkin avut unohduksiin.

Jonna tiesi, että hänen täytyi keskittyä enemmän omaan hyvinvointiinsa, muttei tiennyt, mistä aloittaa ja miten pitää rutiineja yllä.

Havinan valmennus antoi Eevalle uudenlaisen lähestymistavan. Se kannusti häntä asettamaan itsensä ja hyvinvointinsa ensisijaiseksi prioriteetiksi. Ja jo ensimmäisten viikkojen aikana Eeva huomasi merkittäviä muutoksia:

 • Hän vapautui suorituskeskeisestä ajattelutavasta

 • Hän alkoi arvostaa itseään, minkä ansiosta itseluottamus kasvoi ja paineet helpottivat

 • Hänen stressitasonsa laski ja hän alkoi nukkua syvemmin ja levollisemmin

 • Energisyys ja luovuus palasivat, ja hän sai työssään aikaan enemmän vähemmässä ajassa.

 

Nämä muutokset eivät ainoastaan parantaneet Eevan työelämää, vaan myös hänen henkilökohtaista elämäänsä.

 

Hän alkoi viettää enemmän aikaa itselleen merkityksellisten asioiden parissa ja tunsi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olevansa tasapainossa sekä työssä että vapaa-ajalla.

“Havinan valmennus ei ollut pelkästään kurssi tai koulutus, vaan elämän muuttava kokemus. Tämän huomasivat myös läheiset kollegat ja tiimini. Sain vihdoin ylennyksen, josta olin haaveillut, mutten ollut saanut aikaiseksi tehdä asian eteen mitään. Nyt kaikki on toisin ja olen aidosti läsnäoleva ja aikaansaava sekä töissä että kotona."

MAARET 2023

Maaret löysi kadonneen merkityksen työhön ja sai ylennyksen

Maaret oli pitkään tuntenut kaikkien unelmiensa täyttyvän – loistava ura, ihana perhe ja monia saavutuksia.

 

Pinnan alla kuitenkin myrskysi. Jatkuvat paineet työssä ja korkeat odotukset itseään kohtaan olivat ajaneet Maaretin uupumuksen partaalle. Hänestä tuntui siltä, että oli kadottanut yhteyden siihen, mikä teki työstä alun perin niin merkityksellistä.

Maaretin arjessa näkyi:

 • Väsymys ja uupumus, joka ei hellittänyt edes viikonloppuisin

 • Kyvyttömyys keskittyä ja muistaa asioita

 • Menetetty intohimo ja kipinä työssään, joka aikoinaan oli palava

 • Jatkuva epävarmuus ja itsensä kyseenalaistaminen, vaikka ulkopuolisten silmissä hän oli aina varma ja määrätietoinen.

 

Keskustellessaan ystävän kanssa, Maaret kuuli Havinan valmennuksesta, joka keskittyy erityisesti mielen hyvinvointiin ja työelämän haasteisiin. 

 

Valmennuksen ensimmäiset päivät olivat silmiä avaavia. Maaret alkoi tunnistamaan syvemmät syyt uupumukselleen ja sille, miksi oli menettänyt yhteyden työn merkitykseen.

 

Lopputuloksena valmennuksemme tarjosi Maaretille konkreettisia työkaluja, joilla hän pystyi tasapainottamaan mieltään ja koko elämäänsä.

 

Kolmen kuukauden valmennuksen aikana Maaret:

 

 • Löysi uudelleen syvemmän merkityksen ja intohimon työhönsä

 • Oppi työkaluja ja tekniikoita, joiden avulla hän voisi vähentää stressiä ja uupumusta

 • Alkoi rakentaa parempia ja terveempiä suhteita kollegoihinsa

 • Sai ylennyksen – ei pelkästään tehokkuutensa, vaan myös lisääntyneen itseluottamuksensa ja positiivisuutensa ja oman aktiivisuutensa ansiosta

 

Nyt kaksi kuukautta valmennuksen päättymisen jälkeen Maaret hehkutti minulle tutulla henkilökohtaisella WhatsApp-viestintäkanavallamme, kuinka Havinan valmennus ei ollut pelkästään kurssi tai koulutus, vaan elämän muuttava kokemus.

 

Hän on kiitollinen siitä, että löysi rohkeuden ottaa ensimmäisen askeleen kohti parempaa mielen hyvinvointia ja sitä kautta parempaa elämää.

"Parasta oli nopea stressitasojen lasku, jonka ansioista aamut eivät enää tuntuneet masentavilta. Pääsin eroon raastavasta huijarisyndroomasta, josta olin kärsinyt jo kouluajoista asti."

JOHANNA 2023

Johanna pääsi eroon huijarisyndroomasta

Johanna oli yksi ensimmäisiä Suoritusvapaa-valmennettaviani.  Hänen suurin pelko ja ahdistuksen aihe oli epäpäteväksi ja osaamattomaksi paljastuminen.

 

Johannalla oli takanaan 20 vuoden huikea nousujohteinen ura markkinointi- ja viestintäalalla, mutta yhtäkkiä hän alkoi kokemaan itsensä epävarmaksi ja osaamattomaksi nuoren sukupolven temmeltäessä jatkuvasti muuttuvalla toimialalla.  

Viimeisten vuosien aikana Johanna oli havahtunut jatkuvaan alakuloisuuteen ja aikaisemmin niin rakas työ alkoi tuntua pakkopullalta.

 

Keskusteltuamme aiheesta, huomasimme yhdessä että ahdistuksen syynä saattaisi olla pitkittynyt stressi, jonka oireet olivat alkaneet salaa mutta kärjistyneet elämää haittaavaksi mm.

 

 • unen häiriöt, vaikeudet nukahtaa ja aamuöiset heräilyt

 • alivireen oireet, kuten saamattomuus, huonot energiatasot, aivosumu, unohtelu

 • ja stressivatsa vaivasivat aikaisemmin niin aktiivista ja energistä Johannaa.


Jo muutaman viikon säännöllinen kevyt harjoittelu alkoi näyttämään merkkejä vanhasta tutusta energisestä ja innostuneesta arjesta.

 

Koko valmennuksen aikana Johanna antoi itsellensä luvan olla ja rentoutua, ja pääsi eroon alivireestä sekä

 • laski stressitasojaan ja alkoi nauttimaan elämästään

 • pääsi eroon huijarisyndroomasta

 • tunsi olonsa levollisemmaksi ja sai rauhoittumisen hetkiä kiireisiinkin päiviin

Tänä päivänä Johanna elää itsevarmana osaamisestaan ja rakastaa opiskella uutta, tällä kertaa uteliaana ja innokkaana stressaavien vuosien ahdistuneen ja pelokkaiden tunteiden sijaan.

Työhyvinvointi Havinassa
"Olimme todella tyytyväisiä Havinan järjestämään hyvinvointipäivään. Tapahtuma ja lokaatio olivat täydellisiä ja juuri oikeanlaiset tiimimme rentoutukseen. Saimme levollisen olon lisäksi pitkäkestoista inspiraatiota säilyttää tasapaino kiireenkin keskellä. Kaikki tiimin jäsenet kehuivat tapahtuman ylittäneen heidän odotuksensa moninkertaisesti."

Kosmetiikka-alan työhyvinvointipäivä

Tiimi hyvinvointi
"Emme saaneet mitä tilasimme, vaan paljon enemmän. Tämä ei ollut vain irtiotto arjsta vaan Havinan avulla saimme ison kimmokkeen aitoon palautumiseen ja hyvinvointiin, jonka tuloksista saamme nauttia pitälle. Koko tiimi innostui palautumisesta ja sai helppoja työkaluja ja keinoja rauhoittaa oloa hektisen arjen keskellä. "

Markkinointitiimi 2023

Mihin teidän tiimi kaipaa tukea?

Yritysten ja tiimien menestys ei siis nykypäivänä ole enää vain strategioista tai markkinoista kiinni. Se on myös, ja ehkä yllättävänkin PALJON, henkilöstön KOGNITIIVISESTA resilienssistä kiinni. 

VARAA veloitukseton strategiasessio selvittääksesi voisinko auttaa teidän tiimiä nousemaan epävarmuudesta fokukseen.

 

Keskustelu ei sido mihinkään, mutta voi muuttaa sekä liiketoimintanne että tiiminne elämän täysin.

Susanna Havina mentorisi.jpeg
bottom of page